2012 m. birželio 7 d., ketvirtadienis

Google+ kol kas yra gėris


Google+ džiugina. Švaresnė aplinka ir panašu, kad kitokia komunikavimo kultūra, kitoks ir turinys. Jei facebook pradeda primint bjaurų one.lt tipo sąvartyną, kuriame žmonės postina dalykus, generuojančius dėmesį į jų pačių asmenį ar žiauriai įdomius jų gyvenimus, tai google+ mergų išverstais papais mažai. 

Žmonės čia nerašo apie tai, kokį sumuštinį ką tik suvalgė, nerašo „pas mus sninga OMG :D“ ar „gal kas žino ar Kauno akropolyje yra maaaxima?“ ir net nė vieno ilgasijonės dainuojamapoezininkės seilėto posto apie debesis, rudenį ar tylą nemačiau!

Google + pradeda priminti tokį specifinį socialinį forumą (!). Posto turinys paprastai generuoja konkretų probleminį klausimą, o diskusijos po jais - ilgos, rimtos ir orientuotos ne į entertaining (kaip fb), o į problemos tikslinimą/sprendimo ar/ir priežasčių paiešką. Dalykai ten per įdomūs, per rimti, tai todėl ir trolololo paprastai nė nereikia. 

O Lietuvos google+ bendruomenė yra apskritai labai daili. Krūva savo srities profų ir puikių žmonių kalba apie visokius dalykus. Ir kalba jie giliai ir tiksliai, o aš galiu tą diskusiją stebėt. Nuo kieto IT speco iki Teisingumo ministro. Labai gražu. 

Tikiuosi, kad FB ir toliau sijos žmonės, kuriems jų pačių asmenys yra įdomiausi dalykai pasaulyje, o į google+ ateis smegenys. Tie ~20 mano Google+ ratuose esančių žmonių (ir su jais susijusių profilių postai bei diskusijos) per šiuos pirmus mano google+ naudojimo mėnesius sugeneravo tiek naudingos/įdomios informacijos, kiek per du metus nesunešė mano FB drauguose esantys ~200 žmonių. Šioks toks skirtumas yra, ar ne?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą